Fra Rockclimbing
Skift til: Navigation, Søgning

Jungfrumalen

Beskrivelse

Vejviser

Også kaldet Svenskevæggen. En meget stor væg, men løs. Til højre for væggens eneste rute findes Jungfrukamrarna grotten, som ret beset er den eneste grund til at besøge stedet. For dem uden kano er tilgangen besværlig og endnu sværere at beskrive. Forlad stien til Sóftingsgrottan, hvor det grønne plastikrækværk starter, og traverser mod vest gennem skoven ca. 300 m. til den anden bugt efter Sóftingsgrottan. Find vej ned til en skrå hylde med træer overfor en lille væg. Forsigtigt ned ad hylden, og videre ned ad græs og blokke til bugten og den østvendte væg.

Klatreforbud

Der råder adgangs forbud i perioden 1/3-15/7
på Nordkysten mellem Djupadal og Valdemarsgrottan.

Markeret med rødt på kortet.

GPS position

N56.296658 E12.501283
Link til Kullen kort

Link

Ruter

Kullen-Jungfrumalen-IMG0587.jpg

Nr Navn Gradering Crux Art Meter X X X X X X X X X X X X X X X X X X
1 4 4+ Friklatring 1 /wiki/images/Icon_smily_n.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_los.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_pistol.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_tom.jpg /wiki/images/Icon_botanisk_have.jpg
Hans Hellström & Jack Berg,, Maj '68
Begynd lige th. for kanten nogle meter før indgangen til Jungfrukamrarna. Klatr skrat op mod v. via nogle løse blokke til man igen kommer ud på nordøstkanten. Op forbi en stor løs blok, over vægpartier og hylder til et hyldesystem med buske, som fører tv. til en standplads under den store topkamin. Kaminen klatres til toppen og er meget løs. Frarådes.


Fotos